Tatjana Puc Kous

Tatjana Puc Kous, dr.med.spec. je endoskopistka z bogatimi vsestranskimi izkušnjami na področju interne medicine in gastroenterologije. Deluje že od leta 1996 kot zasebna gastroenterologinja s koncesijo najprej  v zdravilišču Radencih, sedaj v lastnih prosotorih v zdravstvenem centru na Kocljevi ulici 10 v Murski Soboti.

V svojih ambulantah opravlja :

  • endoskopske preiskave
    • pregled želodca z gastroskopijo
    • Pregelde črevesja s koloskopijo in odstranjenvanje polipov
  • ultrazvok trebušnih organov ter ščitnice

Trenutno je edina v Sloveniji, ki opravlja 24-urno meritev kislosti v želodcu pri odraslih s ph-metrijo in impedanco

Največ se posveča funkcionalnim motnjam prebavil, ki so najpogostejše pri starostnikih in so še neraziskane ter postajajo ob alergijah najpogostejše vsakodnevne tegobe sodobnega človeka. Motnje so odraz individualnega hormonskega, imunskega stanja v igri z vsemi vplivi okolja. Posebnost dr.Puc se izraža v njenem celostnem pristopu do bolnika. Poleg poglobljenega individualnega pogovora imajo bolniki tudi možnost, da opravijo več pregledov hkrati.

Veliko pozornost pa posveča tudi bolnikom s kronično vnetno črevesno boleznijo (KVČB). V primeru poslabšanja so takoj na vrsti in imajo možnost pogovora, kar nudi bolniku občutek varnosti in zadovoljstvo in se s tem izognejo hudim posalbšanj in so manj hospitalizirani, tako da je njihovo življenje bolj kvalitetno.